Een DIY met krijtbord verf

Heei allemaal,
Regelmatig kijk op ik rond op Pinterest, je kunt hier altijd zulke leuke inspiratie opdoen voor DIY's. Eigenlijk wil ik altijd alles wel namaken van wat ik zie, maar helaas heb ik er bijna nooit tijd voor. Is dit ook zo herkenbaar bij jullie? Gelukkig is mijn herfstvakantie nu begonnen en kon ik eindelijk eens wat tijd vrijmaken in mijn drukke leventje om eens een super leuke DIY uit te testen. De laatste tijd zie je in elke winkel wel krijtbord verf liggen. Je kunt hier zoveel leuke dingen mee doen en zo besloot ook ik een potje verf te kopen. Als er iets is wat ik wel gezellig vind dan zijn het wel kaarsjes tijdens deze donkere herfstdagen en zo kwam ik er op om waxinelichthouder met krijtbord verf te maken. Deze DIY is heel erg makkelijk, maar het effect is super leuk!

Wat heb je allemaal nodig voor deze DIY? 
Een potje krijtbord verf, ik kocht de mijne voor een klein prijsje bij de Action, maar krijtbord verf is ook te vinden in de Hema, en doe het zelf bouwzaken. Lege glazenpotjes van bijvoorbeeld de appelmoes. Stickerpapier, een krijtbord stift, touw, een schaar en een pen.


We beginnen met het tekenen van een afbeelding op het sticker papier. Ik koos voor een hartje maar er zijn natuurlijk ook vele andere ideeën die je kunt uitvoeren. Na het tekenen knip je de sticker uit en plak  je deze op het glazen potje. 


Vervolgens beginnen we met verven. Als je een beetje knoeit op de sticker maakt dat niks uit want die halen we er op het eind toch weer af zodat alles strak en netjes is. Het verven kost wel eventjes wat tijd! Ik moest zo'n 3 laagjes aanbrengen voordat de verf pas echt goed dekte.


Als de verf helemaal is op gedroogd kun je rustig de sticker van het potje verwijderen en met een krijtbord stift nog wat tekenen op het potje. Om het helemaal af te maken knopen we nog een touwtje vast aan de hals van het potje. 


Nu is het alleen nog maar een kwestie van een kaarsje in het potje plaatsen en aansteken. Het is een hele simpele DIY maar  het ziet er echt heel erg leuk uit!
Wat vonden jullie van deze DIY? En zouden jullie meer DIY's van mij willen zien?

Liefs, Tessa

This entry was posted on maandag 19 oktober 2015 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 . You can leave a response .

16 Responses to “ Een DIY met krijtbord verf ”

 1. Dat ziet er echt heel leuk uit, en het klinkt ook niet zo heel moeilijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, ik hou van zo leuke dingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat heb je leuk gedaan, en wat heb je een leuke blog! Ik ga je volgen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een onwijsss leuke DIY! Ik ga dit eens proberen te maken als cadeautje voor iemand!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk!! Laat je het weten als het gelukt is?
   Liefs, Tessa

   Verwijderen
 5. Wauw wat ziet dat er leuk uit zeg! Super idee! X Charissa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo leuk! Echt een hele toffe DIY! Ik vind krijten altijd erg leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen