Battle | Foam Douchegel

Foam douchegels zijn de laatste tijd helemaal in, zelf vind ik ze ook erg fijn. Helaas is de foam douchegel van Rituals toch best prijzig is. Vandaar dat ik vandaag 2 goedkopere versie's test. Ik laat  deze twee producten zien in een battle en vertel uiteindelijk mijn favoriet.
Ik test de Balea Exotic Shower en de Kruidvat Blossom. ik test de douchegels op verschillende punten, en helemaal onderaan kun je alle resultaten zien en welk foam douche gel ik het fijnst vind.

De verpakking

Balea Exotic Shower
De verpakking van de douchegel ziet er erg vrolijk uit, Als je door een schap kijkt zal deze verpakking je snel opvallen. De bus heeft een glimmende verpakking met daarop allemaal exotisch fruit. Je kunt ook gelijk zien dat dit om een exotische douchegel gaat, erg handig.

Kruidvat Blossom
Deze verpakking heeft een lichtroze kleurtje met een matte finish. Je kunt aan de verpakking niet goed zien om wat voor geur de foam douchegel heeft, maar na even ruiken weet je het. Ook staat op de flacon dat dit product dermatologisch getest is, en goed verzorgt en hydrateert.

Winnaar van deze ronde?
De winnaar van deze ronde is Balea Exotic Shower. Door deze vrolijke en kleurrijke verpakking wilt iedereen dit product proberen.

De ingrediënten

Links: Balea Exotic Shower    Rechts: Kruidvat Blossom

Op het eerste oog lijken de ingrediënten best veel op elkaar. Wel zitten er in de Kruidvat Blossom meer zonnebloemolie, olijfolie en sheabutter.

Winnaar van deze ronde?
De winnaar van de tweede ronde is de Kruidvat Blossom, door de goede verzorgende ingrediënten is dit een must have voor je huid.

De textuur en werking van de douchegels

Allebei de douchegels hebben een andere spuitdop, op de tweede foto kun je dat het best zien. Zelf vind ik de spuitdop van Balea Exotic Shower fijner. In de spuitdop van Kruidvat blijft nog best veel product zitten terwijl je dat met de Balea douchegel niet heb.

De textuur van beide douchegels is wel heel anders, de Kruidvat Blossom is voller en romiger. De Balea douchegel is meer waterig en trekt snel in de huid.

Ook merk ik dat de Kruidvat foam douchegel meer de huid verzorgt.

Winnaar van deze ronde?
Ook deze ronde heeft de Kruidvat Blossom gewonnen. De textuur en werking is toch een stukje beter dan die van de Balea.

De geur

Balea Exotic Shower
Wauw, wat een lekkere tropische geur. Je kunt goed ruiken dat dit product een lekkere fruit geur heeft. Ook blijft de geur redelijk goed hangen na het douchen

Kruidvat Blossom
Deze geur is wat zachter en wat bloemiger, ook is die wat natuurlijker dan de douchegel van Balea.

Winnaar van deze ronde?
De Balea Exotic Shower wint deze ronde. Door de heerlijke tropische geur denk je gelijk weer terug aan de heerlijke zomer.


Verkrijgbaarheid en Prijs

Balea Exotic Shower
Deze Douchegel is te koop in een DM drogist, helaas zijn deze niet in Nederland (wel in Duitsland, Oostenrijk, Hongarije enz). voor veel mensen in Nederland is dat dus lastig. Maar voor sommige mensen die vlak bij de Duitse grens wonen is dit natuurlijk geen probleem.

Je betaald voor deze douchegel €1,20  (200ml)

Kruidvat Blossom
Deze Douchegel is te koop in een Kruidvat, dit moet geen probleem zijn aangezien deze winkel wel bijna in elke stad of dorp ligt.

Voor deze douchegel betaal je €2,50 (200ml)

Winnaar van deze ronde?
De winnaar is de Kruidvat Blossom, hij is een stukje duurder, maar veel beter verkrijgbaar voor de meeste mensen.


And the winner is?

Kruidvat Blossom!

De Kruidvat Blossom heeft 3 rondes gewonnen, de Douchegel heeft heel goede hydrateerdende werking en is goed verkrijgbaar voor iedereen.

5 Responses to “ Battle | Foam Douchegel ”

 1. je hebt een leuke blog! ik ga je volgend. xo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede review zeg! Ik vind die van Rituals ook te duur, maar heb toevallig gister een kleine verpakking gewonnen op de VOGUE night!

  http://www.lifeofroshelle.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke review! ik heb je genomineerd voor de liebster award. Kijk even op mijn blog als je wilt weten wat dat inhoud.

  BeantwoordenVerwijderen